HTML

Wales

az új életemről az ismerősöknek, barátoknak és azoknak, akik szurkolnak, hogy sikerüljön

Friss topikok

  • Hakapeszi_Maki: Koszi a biztatast, minden barati tamogatas jol esik, meg ha csak a tavolbol is. Ha tovabbra is olv... (2011.02.22. 18:28) 2011.02.15.
  • Iriiis: Gratulálok Anyuci a lakáshoz, nagyon örülünk neki! Biztos szép és jól érzed magad benne. Hiányzol!... (2011.02.13. 21:23) 2011.02.08.
  • Hakapeszi_Maki: Nyuszim, köszönöm a biztatást, de még nincs meg a személyim, vagyis nincs nálam. Nem is kapom viss... (2010.12.06. 22:25) 2010.12.05.
  • Iriiis: Anyucim, nem csinálok belőle problémát ha végül te viszel Londonba!:P Amúgy spinning-re gondoltál?... (2010.11.22. 16:48) 2010.11.21.
  • Lilla21: én tudom mííí az bíbíbíííí :P:P pusziii (2010.11.01. 13:56) 2010.10.31.

Linkblog

2010.10.24.

2010.10.24. 13:23 Hakapeszi_Maki

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ÍRISZKÉM!!!! NAGYON-NAGYON SOK ÖRÖMÖT, BOLDOGSÁGOT MEG MINDENT KÍVÁNOK AMIRE VÁGYSZ.

Vasárnap dél van, otthon egy órával több. Túl vagyok a vasárnapi nagy karbantartáson, én szépségnapnak hívom - nem magamról neveztem el:D -, nagyjából az állag(om) javításáról szól, ami az én esetemben hasonlítható a széllel szemben való pisiléshez, tekintettel romos állapotomra:D De majd itt olyan gazdagra keresem magam, hogy befizetek mindenféle plasztikai műtétre, bár egy papírzacskó határozottan olcsóbb lenne, ez tény.

Az itthoniak elvonultak HOW-ba vásárolni meg mozizni. Természetesen hívtak, de ez az egyetlen pihenőnapom, max. egy délutáni sétát tervezek, ugyanis itt nem száz, hanem ezer ágra süt a nap. Szóval kedd óta dolgozok, mindennap 8-tól 16.30-ig, ami péntekenként 15.30 lenne, de mivel nincs buszom, megengedték hogy tovább dolgozzak egy órával, ami már túlóra. Továbbá szombaton is dolgozok (tegnap is) fél 8-tól 11-ig, előbb nem tudok bemenni, mert nincs korábban busz. A túlóra itt másfélszeres pénz.

A munka nagyon könnyű, már írtam róla, kicsit koszos, egy bazi nagy műanyag kötény van előttem. Nagyon jól haladok, kitapasztaltam hogy vagyok a leghatékonyabb, el vannak tőlem ájulva, mert már első alkalommal több alkatrészt csináltam, mint az aki a gépen volt előttem.

A kollégák nagyon kedvesek, minden délben vár a pihenőben a kész kávé az asztalon, a helyemen. A nyelvi nehézségeket is sikerült áthidalni többé-kevésbé, az adminisztrátorok begépelik angolul amit közölni akarnak velem, majd egy fordítóprogrammal lefordítják, azt kinyomtatják és az orrom alá dugják. A múltkor rákérdeztem a munkaszerződésre, de mivel nem tudtam hogy mondják - elfelejtettem megnézni reggel a szótárban -, nem tudtam elmagyarázni mit akarok. Erre leíratták velem magyarul egy papírra. Másnap jött egyikük, a kinyomtatott papíron az alábbi szöveggel, idézem szó szerint: "Maria Adunk egy ajánlatot levelére, amely az Ön pozícióját a vállalaton belül. Egy hónap elteltével a megpróbáltatás ezt követően kiad egy szerződés." Természetesen félóráig vihorásztam a fordításon, mármint a próbaidő helyetti megpróbáltatás-on:D

Egyébként nyitottam számlát a Lloyds-nál, de miután egyik kolléganőm - Liz - közölte hogy 3-5 nap az átutalás - és látta elképedésemet - intézkedett, szóval kaptam 100 font előleget, a többi utalják csak (Éljen a Királynő!!! - bárcsak minél több példányom lenne belőle:D). Ők ajánlották fel, nekem eszembe sem jutott volna. Ja, és hetente kapok fizetést. A folyószámla havi 7 fontomba kerül majd, de abban van szgk. biztosítás - ami nekem nincs, utazási biztosítás - az jó, és telefonbiztosítás. Beírta pontosan a márkáját a telómnak, meg valami hosszú azonosítót amit valami bill.kombináció hatására árult a telóm. Két kártyát kapok, a második hazaküldöm Lillának, és ha utalok rá - mármint az ő kártyájára - pénzt, azonnal bármelyik ATM-ből le tudja venni, ingyen. És persze forintban. Ha a saját otthoni számlámra akarnék utalni, az 20 fontba kerülne alkalmanként. Kaptam továbbá egy csekkfüzetet is a banktól, nem hinném hogy gyakran használom majd.

Elnézést ha ismétlem magam, mivel a lányaimmal majdnem mindennap beszélek skype-on, nekik szóban elmondom az aznapi történéseket, szóval nem mindig tudom mi az amit már le is írtam.

A busz amivel járok szinte mindennap késik, szombaton reggel pl. majdnem 20 percet, ami miatt fél 8 után értem be, emiatt sajnos egy negyedórával kevesebbet számolnak majd el, ez itt mindehol így működik. A blokkolás és azonosítás egyébként egy kóddal és a jobb tenyeremmel történik.

Azt úgy emlékszem írtam már, hogy dec. 22-től jan. 4-ig zárva lesz az üzem, szóval húzok haza karácsonyra. Már alig várom, de ezt már írtam többször, nem újság.

Meg kell igényelnem a work permitet, azaz munkavállalási engedélyt, az kicsit bonyolult, és sajnos 90 fontba kerül. Ami aggaszt hogy az igénylőlappal együtt el kell majd küldenem a személyimet, anélkül pedig nem mehetek haza, a francia oldalon igazoltatnak. Az ügymenet 2-4 hét, de ha bármi hiba van benne visszadobják, lényeg hogy nem szeretném ha amiatt nem tudok hazamenni decemberben, mert nincs személyim.

Marianne, nagyon köszönöm hogy írtál és a jókívánságokat. Nem tudok és nem is akarok mindenkinek írni, azt viszont igyekeztem mindenkivel közölni hogy blogot írok majd, tehát ha érdekelne valakit mi van velem, az hol találja meg a linket. Remélem ti jól vagytok. A jövőbeni uticéljaitok egyike lehetne Wales, hidd el tetszene. Egyébként láttam, hogy Mórocz Edinának többen is jó utat kívántak, meg hogy milyen kinn - kérdezték, tudsz valamit, hová ment? Meglepődtem, mert nem régen költöztek albérletbe. Ja, és megnéznéd nekem Pusztai Pista címét a telefonkönyvben? ha még van vezetékesük egyáltalán. Annak idején megígértem neki, hogy küldök képeslapot ha kijutok. Előre is köszi.

 A jövőben ritkábban tudok írni, időm sem lesz meg nagyjából egyformán telnek majd a napjaim. De ha bármi "szenzációs" történik velem, mindenképp közlöm maréknyi olvasómmal:D És mint írtam már, örülnék ha néha otthonról is kapnék hírt, mármint nem csak a családomtól.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hakapeszi-maki.blog.hu/api/trackback/id/tr742394997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czenéné 2010.10.25. 08:49:50

Szia Marcsi!

Ibolyával együtt olvastuk a leveledet! Akkor minden jól jött össze...Azon gondolkodom, hogy nyáron kiveszek egy hónap szabit és kimegyek én is dolgozni....komolyan...mit szólsz hozzá. Vagy egy hónapra nem kell senki még megpróbáltatásképpen sem ? Akkor örülünk, hogy kezdesz egyenesbe jönni. Talpra
esett vagy, én tudtam, hogy sikerülni fog!!!.
Akkor Karácsonyra már kész lesz a plasztikai műtéted is????? Na ne má!!! Olyan irígy vagyok! /csak vicc volt/ Szia Irén

Iriiis 2010.10.26. 14:28:29

Szija Anyuci.

Köszi a köszöntést!:) Mostanában mindig úgy vagy fent skype-on h az nekem ne legyen jó... széégyeld magad!!:D Dec. 22 már majdnem itt van..:) A tegnapi vizsga meg a pesti út kifárasztott így ma megyek vissza Szegedre táncira!:) Jövőhéten meg őszi szünet, úgyhogy ez tartja bennem a lelket!:D Ja és szüniben tudunk legalább normálisan kommunikálni!:)
Addig is vigyázz magadra Dudu.

pupillak,love
süti beállítások módosítása