HTML

Wales

az új életemről az ismerősöknek, barátoknak és azoknak, akik szurkolnak, hogy sikerüljön

Friss topikok

  • Hakapeszi_Maki: Koszi a biztatast, minden barati tamogatas jol esik, meg ha csak a tavolbol is. Ha tovabbra is olv... (2011.02.22. 18:28) 2011.02.15.
  • Iriiis: Gratulálok Anyuci a lakáshoz, nagyon örülünk neki! Biztos szép és jól érzed magad benne. Hiányzol!... (2011.02.13. 21:23) 2011.02.08.
  • Hakapeszi_Maki: Nyuszim, köszönöm a biztatást, de még nincs meg a személyim, vagyis nincs nálam. Nem is kapom viss... (2010.12.06. 22:25) 2010.12.05.
  • Iriiis: Anyucim, nem csinálok belőle problémát ha végül te viszel Londonba!:P Amúgy spinning-re gondoltál?... (2010.11.22. 16:48) 2010.11.21.
  • Lilla21: én tudom mííí az bíbíbíííí :P:P pusziii (2010.11.01. 13:56) 2010.10.31.

Linkblog

2011.02.04.

2011.02.04. 17:04 Hakapeszi_Maki

Pentek, a konyvatarban ismet. Elobb el kellett jonnom, hogy bemenjek a bankba, mert nem tudom hasznalni a money transfer card-ot, vagyis nem tudom, hogy kell ra utalni. Azt hittem segitenek, de csak a lloyds honlapjan talalhato leirast mutattak meg. Persze angolul van, de felirtam ket telefonszamot amit ott talaltam, es majd megprobalom este felhivni. Ma toltottem az angol telomra 10 fontot, remelem eleg lesz:(

Lazasan keresem a lakast, es ebben Ross segit. Talaltam az eheti breconi ujsagban egy hirdetest, azt mar a mult heten is neztem, csak annyi hogy garzonlakas kiado, egy haloszoba, meg telefonszam. Meg hogy heti 65 font + tax + rezsi. Ross tegnap este felhivta otthonrol, kapott egy webcimet is, ahol talal reszleteket a lakasrol, kinyomtatta, afolott a kerekparuzlet folott van ami elott minden reggel elkocogok. Ma este varja a ficko a hivasom hogy megbeszeljunk egy talalkozot, persze angolul. Nem olyan nagy dolog, de szemelyesen sem egyszeru, telefonon meg.. Na mindegy, amit megtudtam hogy a heti 65 fontban benne van a viz, azonkivul gazt es villanyt kell fizetni, de attol nem felek, nagyon tudok sporolni. A tax 25 %, gondolom a 65 font 25 %-a, vagyis elmeletilag plusz 13 font hetente, ami nem veszes. Ami viszont az, hogy ures, tehat meg agyam se lesz. De ez nem aggaszt, csak elhuzhassak vegre. De nem akarok nagyon elore szaladni, egyenlore megnezem, aztan meglatom, mi lesz.  Mindenkepp szeretnem, mert ennel olcsobban nem talalok, raadasul a varoskozpontban van, 100 font bond-ot (kauciot) ker csak, meg ket heti rent-et (berleti dijat) elore, szoval ennel kedvezobb ha lesz is, ki tudja mikor, en meg mar nagyon szeretnek elkoltozni.

A jo hir az is, hogy holnap de. tulorazunk, remelem mostmar minden szombaton. Emiatt irom ma a blogom, holnap de. dolgozom, mire Breconba erek bezar a konyvtar. Ha nem lesz minden szombaton lehetoseg tulorara akkor meg keresek hetvegi munkat, remelem talalok.

Az idojaras rettenetes, iszonyatos szellokesek, eso, de legalabb nincs hideg. Minden reggel futok, nagyon jo kezdese a napnak, felporget, meg elvezem is, jol leizzadok, meg persze fogyok:) A jo kis dzsekimnek hala, nem zavar sem az eso, sem a szel, zenet hallgatok. Koran, 5 ora korul teljesen kihalt meg a varos.

Reggel ahogy mentem a buszhoz el kezdett esni az eso, kinyitottam az uj esernyomet. Hiba volt. Ez a negyedik itt Walesben, ami aldozataul esett a viharos szelnek. Pedig meg alig hasznaltam:(

Az idom fogy, varom Iriszkemet, hatha tudunk beszelni. Legkozelebb kedden tudok jonni, annyi idot probalok szakitani hogy leirjam a lakassal kapcsolatos fejlemenyeket. Lehet, hogy mar jovo hetvegen koltozok.. jo lenne.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hakapeszi-maki.blog.hu/api/trackback/id/tr712638968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása